South Beach Dieet

Afvallen met het koolhydraatarme South Beach dieet

Drie fases van het South Beach Dieet

Het South Beach dieet bestaat uit drie fases.

De eerste fase is er op gericht om je bloedsuiker weer op orde te krijgen die is verstoord door het eten van slechte (bewerkte) koolhydraten. Door het eten van eiwitten, goede vetten en koolhydraten zal de ongezonde trek in zetmeel en zoetigheid verdwijnen. Alleen al daardoor val je in de eerste fase al tussen de 3,5 en 6 kilo af.

In de tweede fase leer je je lichaam af te kicken van de voedingsmiddelen die je lichaam er toe aanzetten om overtollig vet op te slaan. Je lichamelijke verlangens die je eetgewoonten altijd beheersten verdwijnen en zullen ook niet terug komen. Deze verandering zorgt er voor dat je af zult vallen. Je valt met dit dieet af doordat je geen voedingsmiddelen meer eet die er voor zorgen dat je lichaam overtollig vet op slaat. Deze fase houdt je vol totdat je het gewicht bereikt hebt waar je naar streeft. In deze fase verlies je ongeveer een halve tot een hele kilo per week.

De derde fase begint als je op je streefgewicht bent gekomen. Hier is het dieet een levenswijze geworden. Door een gezond gewicht en de manier waarop je lichaam nu reageert op eten is de kans op een langer en beter leven aanzienlijk toegenomen! Alleen daarom is het volgen van het South Beach Dieet al de moeite waard en is het afvallen en positieve bijkomstigheid.

Lees meer over wat de afzonderlijke fases inhouden:
Fase 1: De strenge fase

Fase 2: De verandering

Fase 3: Vasthouden