South Beach Dieet

Afvallen met het koolhydraatarme South Beach dieet

Fase 1: De strenge fase

De eerste fase is de strengste fase en duurt twee weken. Deze fase is bedoeld om te ontwennen van de slechte koolhydraten. Je moet als het ware afkicken van voedingsmiddelen met veel geraffineerde koolhydraten. Het eten van koolhydraten in het algemeen is niet verboden zolang de goede koolhydraten maar gegeten worden. In de eerste fase kun je gemakkelijk 3,5 tot 6 kilo afvallen!

In de eerste fase worden veel eiwitten, goede vetten en goede koolhydraten gegeten die er voor zorgen dat je je bloedsuiker onder controle krijgt en een verzadigd gevoel hebt, zodat je geen honger hebt. Aan het einde van deze twee weken zul je geen ongezonde trek meer hebben in zetmeel en zoete etenswaren.

Per dag zijn er zes eetmomenten, je hoeft dus geen honger te hebben. Je mag de porties zo groot maken als je nodig hebt om een verzadigd gevoel te hebben. Je hoeft geen ingredienten af te wegen of calorieen te tellen, als je maar de juiste koolhydraten en juiste vetten eet.

In deze 2 weken mag je o.a. geen fruit en zuivelproducten en zetmeelproducten gebruiken. Wel toegestaan zijn onder andere eieren, mager vlees, kip en vis, cottage cheese en noten. Niet toegestaan zijn bijvoorbeeld brood, rijst en pasta. Ook zijn zes maaltijden of tussendoortjes per dag toegestaan.

 

Lees verder over Fase 2